USKRSNO JUTRO OTVARA VRATA NADE VELIKA BOGATA USKRSNA PODJELA ZA 3500 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI

Za sve nedaće, tugu, bol i suze krivo je siromaštvo, jer veliki je broj onih koji nemaju u odnosu na one koji žive u izobilju. Kriza testira humanost društva i prioritete koje biramo. Obitelji u socijalnoj potrebi moraju biti prvi na listi prioriteta čitavog sustava kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.

Moramo prekinuti „spiralu šutnje“ o siromaštvu u Republici Hrvatskoj, treba preživjeti i ne stidjeti se prehraniti svoju obitelj uz pomoć drugih. Današnji svijet sve je dalje od toga da u njemu makar približno budu jednaki svi građani u dostojanstvu. Dugi redovi ispred Udruge, tisuće i tisuće ljudi koji strpljivo čekaju svoj paket života govori više od riječi.
Zahvaljujući sredstvima Europske unije kroz fond europske pomoć za najpotrebitije, u sklopu projekta „Za bolje i sretnije sutra“, našim dragim donatorima velikog i plemenitog srca, našim anđelima koji svojim djelima govore da su naše obitelji voljene i da nisu zaboravljene zlatne zrake sunca obasjale su „Rijeku ljubavi“ i obitelji koje žive u siromaštvu.
Potreba za ovakvim projektima postoji i treba nastojati da se mogućnosti za provedbom osiguraju i u budućnosti.

Misija Udruge je ispunjena, gladni nahranjeni, jer svaki mjesec više od 3500 korisnika odlaze zadovoljni iz naše Udruge, ali veliki dio obitelji i dalje su u potrebi.
Podjela počinje 07.04.2022. /četvrtak/ od 10:00 do 13:00 sati do kraja mjeseca.

„Paket života“ sadržavat će 27 prehrambenih proizvoda po svakom članu obitelji ( rolana lopatica , ulje, brašno, šećer, riža, ulje, maslinovo ulje, rolana slanina, luk, jabuke i ostalo ).
Dječica „Rijeke ljubavi“ dobit će slatko-slane pakete, a dijelit će se 09.04.2022. /subota/ od 10:00 do 12:00 sati povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, jer u našem projektu ni oni nisu zaboravljeni.

Posebno se zahvaljujemo ljudima velikog, plemenitog srca koji prelaze s riječi na djela i daju sve da ublaže siromaštvo koje se uvuklo u domove siromašnih obitelji:
– Žito d,o.o. iz Osijeka
– Dukat mliječna industrija Zagreb
– Anonimni donator E.K. iz Zagreba
– Ljekarne srce – ljekarne OBŽ
– Watch centar d.o.o. iz Zagreba
– Karolina d.o.o. iz Osijeka
– Vestibule partners d.o.o. iz Zagreba
– Javni bilježnik Lidija Perić iz Osijeka
– Kamgard d.o.o. iz Zagreba
– Andivia j.d.o.o. Osijek
– Depozit d.o.o. Osijek
– Spec.ord.obiteljske medicine Barbara Karlo Gergorić iz Rovinja
– Kairos d.o.o. iz Osijeka
– Sjeme d.o.o. iz Splita
– svi ostali dragi prijatelji, donatori i dobročinitelji u domovini i izvan nje koji ni ovoga puta nisu zaboravili obitelji koje žive u siromaštvu

Za red će se kao i uvijek pobrinuti djelatnici PU Osječko-baranjske koji su ponos našega Grada, te su uvijek spremni za pomoć svojim građanima.
Želimo naglasiti sva dodatna donacija koja dolazi tijekom dana biti će ukomponirina u “pakete života”.
Ostaje nam nada i vjera, jer čovjek snuje a Bog odlučuje da će ipak najveći kršćanski blagdan Uskrs biti pokriven donacijama i da nitko neće ostati bez svog “paketa života”.
Zahvaljujemo medijima koji nas prate jer su moć i snaga koja prenosi stvarna događanja u svijet.
Sretan i blagoslovljen Uskrs uz Božji blagoslov i mir želi Vam Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

I život teče polako dan po dan
U njemu se rijetko ostvaruje san
Svakim danom sve je više tuge
Teško je mislit na sebe a kamoli na druge
Pa ipak svatko od nas snuje snove
Ploveći s rijekom što „Rijeka ljubavi“ se zove

U Osijeku, 04.04.2022.
Predsjednica Udruge: Štefica Čučak