VAPAJ SAMO ZA NJIH POMOĆ OBITELJIMA KOJE ŽIVE U SIROMAŠTVU POVODOM NAJVEĆEG KRŠĆANSKOG BLAGDANA USKRSA

Udruga je dala sve od sebe kako bi osigurala skromnih 800 paketa života za preko 2500 članova obitelji i 250 slano-slatkih paketića za dječicu „Rijeke ljubavi“, ali na žalost ostaje nezbrinuto preko 1000 članova obitelji i dio dječice koja neće dobiti svoje željene pakete.
Većina stanovništva je u problemima kako preživjeti, što staviti na stol gladnoj obitelji i dolazi do mentalnog poremećaja. Kriza morala nikada nije bila izraženija, obitelj se urušava, a novac postaje novi idol.

Ovo vrijeme zahtjeva fizičku distancu, međutim ona socijalna i ljudska postaje bitna, što pokazuju naši dragi prijatelji, dobročinitelji koji ni u ovim kriznim vremenima ne zaboravljaju „Rijeku ljubavi“ i naše korisnike, a tužno je i žalosno što smo očekivali veći odaziv.
Dvije godine 0o 4 mjeseca 2019. uspjeli smo preživjeti zahvaljujući donacijama pred istekom roka od naših stalnih donatora:
– Konzum plus d.o.o. sa svojih 9 poslovnica
– SPAR-u Hrvatska koji svakodnevno putem aplikacije Banka hrane donira kruh
Posebno se zahvaljujemo ljudima velikog, plemenitog srca koji prelaze s riječi na djela i daju sve da ublaže siromaštvo koje se uvuklo u domove siromašnih obitelji:
– Žito d,o.o. iz Osijeka
– Dukat mliječna industrija Zagreb
– Anonimni donator E.K. iz zagreba
– Muller Hrvatska
– Watch centar d.o.o. iz Zagreba
– Kandit d.o.o. iz Osijeka
– Karolina d.o.o. iz Osijeka
– Andivia d.o.o. iz Osijeka
– L.A.M.B. d.o.o. iz Zagreba
– Luka Dubrovnik d.d.
– Vestibule partners d.o.o. iz Zagreba
– Spec.ord.obiteljske medicine Barbara Karlo Gergorić iz Rovinja
– Kairos d.o.o. iz Osijeka
– Sjeme d.o.o. iz Splita
– gospođa Zvjezdana Vidušić
– gospođa Martina iz Njemačke
– Mario Šare iz Mokošice
– Blaženka Filipin Žignić iz Varaždina
– svi ostali dragi prijatelji, donatori i dobročinitelji u domovini I izvan nje koji ni ovoga puta nisu zaboravili obitelji koje žive u siromaštvu
“Paket života” sadržavati će 15 proizvoda od ulja, šećera, brašna, graha,pašteta,jaja,tijesta,čipsa,mlijeka,suhomesnatih proizvoda, obiteljskog doručka i ostalog u vrijednosti oko 324,00 kn. Upriličit ćemo i podjelu slatko slanih dječjih paketića vrijednosti 185,00 kn.

Podjela počinje 27.03.2021. /subota/ od 10:00 do 12:00 sati do kraja mjeseca.
Naglašavamo da se za pakete života i dalje treba prethodni dan najaviti na telefon Udruge od 11:00 do 12: 00 sati 283-417 .
Poželjno je da se dogovorite i za nekoga koga poznajete podignete paket uz predočenje osobne iskaznice, jer ćemo na taj način uspijeti za Uskrs obradovati više obitelji.
Molimo naše korisnike da se drže socijalne distance i nose zaštitne maske, , a za red će se kao i uvijek pobrinuti djelatnici PU Osječko-baranjske koji su ponos našega Grada, te su uvijek spremni za pomoć svojim građanima.
Želimo naglasiti sva dodatna donacija koja dolazi tijekom dana biti će ukomponirina u “pakete života”.
Naša misija je da svakodnevno brinemo i borimo za sve one koji su u socijalnoj potrebe i ovim putem vas pozivamo da se svaki dan sjetite onih kojima je pomoć drugih potrebna i da učinite neko humano djelo.
Ostaje nam nada i vjera, jer čovjek snuje a Bog odlučuje da će ipak najveći kršćanski blagdan Uskrs biti pokriven donacijama i da nitko neće ostati bez svog “paketa života”.
Da bi ovaj najveći kršćanski blagdan Uskrs siromašne obitelji s radošću dočekale potrebno je da se svi povežemo u humanitarni lanac kako bi oni koji daruju i oni koji primaju osjetili radost Uskrsnog jutra u svojim srcima.
„Kršćani tuguju u nadi i vjeri u bolje sutra“
Zahvaljujemo medijima koji nas prate jer su moć i snaga koja prenosi stvarna događanja u svijet.
Sretan i blagoslovljen Uskrs uz Božji blagoslov i mir želi Vam Vaša „Rijeka ljubavi“.

U Osijeku, 25.03.2021. Predsjednica udruge: Štefica Čučak