VAŽNA OBAVIJEST KORISNICIMA OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POMOĆI

Danas u Humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ održana je otvarajuća tiskovna konferencija vezana za projekt „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći“ u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Ublažavanje siromaštava pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. do 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

To je dan za pamćenje, jedan od najljepših dana kako za udrugu, tako i za 3.500 obitelji u socijalnoj potrebi.
Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao provedbenom tijelu i ministrici Nadi Murganić.

Također smo zahvalni i Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje na čelu s direktorom Stjepanom Ribićem, koji nas prate 5 godina. Velika zahvala i voditelju projekata Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Toniju Žufić i ostalim djelatnicima.

Dana 20. 04. 2018. u Humanitarnu udrugu „Rijeku ljubavi“ stigla je pomoćnica ministrice, gđa. Nada Zrinušić i obznanila radosnu vijest da je ugovor potpisan.

Nemamo prave riječi koliku su radost unijeli u domove obitelji u socijalnoj potrebi.
Dobivena su bespovratna sredstva u iznosu od 5.042, 860,00 kuna.
Velika je to radost za sve osnovnoškolce, odnosno 361 dijete će tom prigodom dobiti torbe – ruksake, patike i sportske dječje trenirke.

Bit će to veliko urnebesno veselje, kako kod djece, tako i njihovih roditelja koji do sada nose bilježnice u vrećicama, patike nisu ni imali, a trenerke su gledali smo u izlozima.
Ponovit ćemo se i sa informatičkom opremom, rashladnom komorom kojim počinje novi život puno ljepši za naše korisnike obitelji u socijalnoj potrebi.

Želim naglasiti da gladi u našem lijepom gradu neće biti.
Svi znate da je 30. 09. 2017. završio projekt „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći“, a za novi ćemo se na našu žalost morati ipak strpjeti, jer se mora odraditi javna nabava koja će trajati i do tri mjeseca.

Do tog vremena molim naše građane: „Prijatelji dragi gdje ste? Javite se. Pomozite kako bi gladni preživjeli!“
Hoće li se ostvariti životni san: „Želim svijet bez gladi, u kojem će biti moguće da jedni druge volimo.“

U Osijeku, 07. svibnja 2018.
Predsjednica Udruge: Štefica Čučak