VELIKA PODJELA 1000 PAKETA ŽIVOTA ZA OKO 3500 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC SVIBANJ 2020.

Unatoč teškim životnim okolnostima, materijalnoj depresiji u kućanstvima, nemogućnost plaćanja režija ipak dolaze nam radosne vijesti da nismo zaboravljeni.
U našoj lijepoj Hrvatskoj još uvijek ima dobrih, humanih, socijalno osjetljivih ljudi koji ne troše isprazne riječi već prelaze s riječi na djela.
Dobro uvijek ima vrijednost u sebi jer čineći dobro može nas samo oplemeniti i upravo se to događa u srcima naših dragih dobročinitelja.
Stižu nam dani radosti, prekida se tuga, humanitarni lanac širi granice, svi se uključuju i malo bolji život nam omogućuju.
Zahvaljujući Vladi RH, Ministarstvu poljoprivrede i našim donatorima uspjeli smo ostvariti cilj da se 139 tona hrane u iznosu od 919.000,00 kn ne baci, da se smanji otpad i dođe do krajnjih korisnika odnosno do potrebitih.
Možemo naglasiti da smo jedina Udruga u RH koja je bez prestanka i u vrijeme pandemije COVID-19 brinula svakodnevno o svojim korisnicima kako bi sačuvali živote korisnika, njihovih najbližih a i naše.
Zahvaljujući tim divnim, humanim, socijalno osjetljivim ljudima velikog plemenitog srca humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” uspjela je osigurati 1000 “paketa života” za mjesec svibanj 2020, godine.
Zahvaljujemo se :
– tvrtki “Žito” d.o.o. koja je svojom donacijom osigurala brašno, ulje, šećer i jaja – potpori OBŽ
– LC Mursa sa širokom lepezom donacija od brašna, mlijeka i tijesta – Kanaanu iz Donjeg Miholjca sa donacijom čipsa kojeg naši korisnici obožavaju
– anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba, koji svakoga mjeseca obraduje korisnike sa donacijom, a dječicu “Rijeke ljubavi” s hrenovkama kojima se izuzetno raduju – Konzumu plus d.o.o. na razini naše Županije sa svojih 9 poslovnica koji nam svakodnevno donira hranu pred istekom roka
– SPAR-u Hrvatska koji putem aplikacije Banka hrane donira kruh na što su se naši korisnici već navikli, a dječica se raduju krušnim delicijama i kolačima
– Dukatu mliječnoj industriji Zagreb na raznovrsnim mliječnim proizvodima
– Meggle iz sraca Slavonije koji nas nikada ne zaboravlja
– Zdenka mliječnoj industriji iz Velikih Zdenaca na njihovoj vrijednoj donaciji svježeg sira , a zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede koje nam je putem IT sustava uputilo kao mjeru otkupa mliječnih proizvoda za vrijeme epidemije COVID-19
– Euro-milk d.o.o Belosavec sa predivnom donacijom svježeg sira, kiselog vrhnja i tekućeg jogurta kao mjeru otkupa mliječnih proizvoda za vrijeme epidemije COVID-19 zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede
– javnoj bilježnici gospođi Lidiji Perić koja nas nikada ne zaboravlja
– financijskim potporama naših sugrađana i anonimnih donatora iz svih djelova lijepe naše od Zagreba, Dubrovnika, Rovinja i ostalih , te slobodno možemo reći da je humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” Hrvatska u malom.
Podjela počinje 25.05.2020. /ponedjeljak/ od 10:00 sati
Naglašavamo da ćemo dijeliti brojeve i to na način da svakog sata podjelimo pakete za 50 korisnika, a to znači:
od 10:00 sati – 50 obitelji od 11:00 sati – slijedećih 50 obitelji od 12:00 sati – slijedećih 50 obitelji
Isto nastavljamo i slijedeće dane podjele, te molimo naše korisnike da se drže socijalne distance.
Upriličit ćemo i podjelu 150 dječjih paketa donacija našeg dragog prijatelja i donatora iz Slatine. Bez obzira na broj djece svaka obitelj dobit će po jedan paket dok traju zalihe i apeliramo da majke ne dovode djecu.
Želimo obavijestiti korisnike da sva donacija koja dolazi od naših dragih dobročinitelja biti će odmah ukomponirana u podjelu, a paralelno sa podjelom vozit će se starim, bolesnim i invalidnim korisnicima paketi u njihove domove 25.05. i 26.05. 2020. godine.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ je ponosna na svako djelo koje nadahnjuje naš novi dan i daje nam snagu za nove pothvate kojima možemo učiniti nešto lijepo, usrećiti obitelji u socijalnoj potrebi i vratiti osmijeh i radost na njihova lica.
Život je dar Božji pa učinimo sve da zajedničkim snagama unesemo radost i omogućimo obiteljima u socijalnoj potrebi puno topline, sreće i veselja, jer ljubav prema potrebitima govori koliko je čovjek u svojoj ljudskosti.

Radujemo se Vašem dolasku.
Vaša “Rijeka ljubavi” s ljubavlju
U Osijeku, 20.05.2020. Predsjednica udruge: Štefica Čučak