VELIKA PODJELA ”PAKETA ŽIVOTA” OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC SVIBANJ

Na žalost već u jutarnjim satima slijevala se nepregledna kolona korisnika obitelji u socijalnoj potrebi majke s djecomu u naručju, trudnice, umirovljenici, invalidi s prikladnim torbama željno išćekujući svoj “paket života”.
Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji pod sloganom „Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačan odnos roditelja i djece“.
Obitelj je temelj suvremenog društva, ogledalo svake zajednice, a pod obitelji mislimo kako na tradicionalnu tako i na jednoroditeljske obitelji.
Za sve nedaće, tugu ,bol i suze krivo je siromaštvo jer veliki je broj onih koji nemaju u odnosu na manjinu koji žive u izobilju.
Današnja slika ispred Udruge tisuće i tisuće ljudi koji strpljivo čekaju svoj „paket života“, te slike govore više od riječi.
Uloženo je puno topline, humanosti i ljudskosti kako bi i ovaj mjesec uspjeli osigurati toliko željene pakete, ali je ovo već osmi mjesec od isteka projekta 2017. godine.
Nema na čija vrata već nismo pokucali kako bi podmirili obitelji u socijalnoj potrebi.
Na žalost dijelimo 500 paketa, a u potrebi smo za 500 litara ulja, 500 kg šećera, 500 kg brašna i 500 pakovanja jaja da bi mogli složiti daljnjih 500 paketa i osigurati za mjesec svibanj 1000 „paketa života“ za korisnike obitelji u socijalnoj potrebi.
„Paket života“ sadržava 14 proizvoda, odnosno dodatni 15 proizvod bile su gljive donacija OPG Draženka Liović-Radić. Našim lijepim Gradom širit će se miris svježih gljiva.
Majke su sretne i zadovoljne napustile Udrugu jer imaju osiguran ručak, a djeca radosna jer su kao i uvijek dobila slatkiše od čokolade, bombona, keksa i ostalih slatkih proizvoda.
Napominjemo da pakete dijelimo dok zalihe traju i podmirit ćemo potrebe starih, bolesnih i nemoćnih kojima vozimo redovito svaki mjesec.
Svatko od nas svojim čestitim radom i životom može širiti ozračje ljubavi, razumijevanja, dobrote i mira jer tko ima ljubavi u srcu uvijek ima nešto darivati.

U Osijeku, 15.05.2018. Predsjednica udruge: Štefica Čučak