VELIKA PODJELA „PAKETA ŽIVOTA“ ZA PREKO 3500 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC RUJAN 2018.

Danas u Humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ bio je dan za pamćenje pun radosti, veselja kako roditelja, a tako i kod najmlađe populacije . Konačno je profunkcionirao projekt „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći“ u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Ublažavanje siromaštava pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. do 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.
Ovom izuzetno velikom događaju kako za humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ tako i za preko 3500 članova obitelji u socijalnoj potrebi nazočili su pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo gospodin Romano Kristić i zamjenica pročelnika gospodična Romana Kovačević koji su se i uključili u podjelu „paketa života“.
Dva mlada volontera iz „72 sata bez kompromisa“ uključili su se u podjelu i bili pratnja kod vožnje starim, bolesnim i nemoćnim korisnicima obitelji u socijalnoj potrebi. Ti mladi plemeniti ljudi obilazit će naše korisnike, pružati potporu, pomagati u domaćinstvu i uljepšati i poboljšati kvalitetu života bolesnim, nemoćnim i starim korisnicima .
Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao provedbenom tijelu i ministrici Nadi Murganić. Također smo zahvalni i Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje na čelu s direktorom Stjepanom Ribićem, koji nas prate 5 godina . Velika zahvala i voditelju projekata Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Toniju Žufić i ostalom projektnom timu koji je dao sve od sebe da projekt profunkcionira na radost i veselje obitelji u socijalnoj potrebi.
Današnji je dan jedan od najljepših dana kako za humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“, tako i za 3.500 članova obitelji u socijalnoj potrebi. Nemamo prave riječi koliku su radost unijeli u siromašne domove obitelji u socijalnoj potrebi.
U rane jutarnje sate stvorio se poveći red oko 700 članova obitelji u socijalnoj potrebi , zakrčili su pola Strossmayerove ulice i nagurali se u dvorište Udruge željno iščekujući „paket života“ koji za njih život znači.
Strpljivo su sa svojom dječicom , bolesni, invalidi, stari i mladi čekali da što prije dođu do svog željenog paketa koji je sadržavao 19 proizvoda obogaćen i donacijama naših donatora velikog plemenitog srca.
Bilo je tu svega: brašno, šećer, ulje, mlijeko, tijesto, džem, jaja, začinska mješavina, svježi sir, pučke kobasice, paštete, grah, krumpir, toalet papir, deterdžent za suđe, deterdžent za rublje, gel za tuširanje , šampon i četkice za zube.
Toj radosti i sreći pridružila su se dječica jer svaki mjesec prigodom podjele „paketa života“ naš anonimni donator E.K. iz Zagreba koji nas nikada ne zaboravlja uz prehrambene proizvode šalje hrenovke isključivo za djecu, a bilo je tu i čokolada za našu najmlađu populaciju.
Želimo svijet bez gladi i vjerujemo u čudo da će doći dan bez gladi u svakoj kući, svakom gradu kada će biti moguće da jedni druge zagrlimo i volimo.
U Osijeku, 20.09.2018.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak