ZADNJA PODJELA PAKETA ŽIVOTA IZ PROJEKTA OP FEAD ZA PREKO 3500 ČLANOVA OBITELJI U SOCIJALNOJ POTREBI

Dolazi nam najveći kršćanski blagdan Uskrs, mnogi razmišljaju kako darovati svoje najmilije, ali na žalost kod siromašnih obitelji nema radosti a o željama ni ne razmišljaju.
„Paket života“ za mjesec travanj 2019. sadržava iz projekta OP FEAD faza 2 „Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći“ 17 proizvoda čija je vrijednost 305,00 kn uključujući i šunku za Uskršnji blagdanski stol.
Bio je to dan za pamćenje jer već u rane jutarnje sate nepregledna kolona ljudi slijevala se u Strossmayerovu ulicu prema našoj humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“. Skupilo se oko 300-sto obitelji u socijalnoj potrebi i 100-tinjak djece, umirovljenici, trudnice, invalidi, branitelji svi s nestrpljenjem očekujući vrlo bogatu donaciju „paket života“ koja na njihovu radost obuhvaća i rolanu plećku.
Sve prispjele donacije naših dobročinitelja odmah uključujemo u podjelu, tako smo i danas dijelili donaciju kobasica, pašteta AS Commerce i proizvode Meggle Hrvatska d.d..
Naš donator pekara Lipa dva puta tjedno uveseljava naše korisnike obitelji u socijalnoj potrebi sa kruhom od jučer na čemu im se od srca zahvaljujemo.
Želimo naglasiti da su svoju potporu dali anonimni donator koji nas nikada ne zaboravlja E.K. iz Zagreba i uveseljava svaki mjesec našu dječicu s hrenovkama, Kanaan iz Donjeg Miholjca sa svježim hrskavim čipsom, AsCommerce iz Višnjevca sa donacijom pašteta, naši dragi donatori iz cijele Lijepe naše, tvrtke, umirovljenici, škole, fakulteti i svi ostali građani velikog i plemenitog srca koji se u dane korizme odriču od sebe kako bi obogatili Uskrsni stol obiteljima u potrebi
Kao i kod svake podjele paketa života i ovoga puta radio je naš mali frizerski salon zahvaljujući gospođi Mireli po čemu smo jedinstveni u Republici Hrvatskoj. Naši mališani izlazili su ušminkani s novim frizurama nasmiješeni i radosni.
Ljubav, vjera i nada su bit Uskrsa, a naši dragi plemeniti donatori pokazuju da naše obitelji u socijalnoj potrebi nisu zaboravljene i da su voljene.
Toplo se nadamo da u ovo vrijeme korizme i ostali će slijediti primjer naših dragih donatora kako bi svi zajedno u svojim srcima osjetili radost najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, jer ruka koja daruje može mijenjati svijet na bolje.
Zahvaljujemo našem Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Fondu europske pomoći za najpotrebitije FEAD, Vladi RH, Županijskoj regionalnoj agenciji jer naša Udruga uspjela je ostvariti svoju misiju i san GLADNE NAHRANITI.
GLADNE NE TREBA TJEŠITI VEĆ IH NAHRANITI.
Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju

U Osijeku, 09.04.2019.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak