PODJELA „PAKETA ŽIVOTA“ OBITELJIMA U SOCIJALNOJ POTREBI ZA MJESEC RUJAN 2020.

Na žalost humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ nije u mogućnosti , a želje su nam bile velike da svih 1100 obitelji budu sretne i zadovoljne sa donacijama odnosno „paketima života“ za ovaj mjesec.
Uputili smo APEL „ SAMO ZA NJIH“ POMOĆ OBITELJIMA KOJE ŽIVE U SIROMAŠTVU svim Gradonačelnicima , načelnicima i tvrtkama na području Osječko-baranjske županije, a naknadno ćemo objaviti spisak tko se sve odazvao i priključio humanitarnoj akciji.
Želimo naglasiti da ćemo podjelu „paketa života“ za mjesec rujan započeti
23.09.2020. od 10:00 do 12: sati svakog dana uključujući i subotu do kraja mjeseca
Za sada imamo za podmiriti 400 obitelji, ali kako budu pristizale donacije nastavit ćemo popunjavati prehrambene proizvode koji nam nedostaju za „pakete života“ i uključiti ostale korisnike u potrebi.
Paket će sadržavati 16 proizvoda u vrijednosti oko 215,00 kn a to su:
– više od 5 članova 5 kg brašna, do troje članova 2 kg brašna i samac 1 kg brašna
– juha
– paštete 2
– jaja
– šećer
– tijesto
– maslinovo ili suncokretovo ulje
– čips 3 komada
– pučka
– mlijeko
– deterdžent za suđe 1
– gel za tuširanje 1
– obiteljski doručak
– griz ili palenta
– jabuke crveni delišes
– za djecu “Rijeke ljubavi” hrenovke
Obiteljski jutarnji doručak bit će obogaćen velikim iznenađenjem koje nam stiže iz Zagreba i razveselit će kako stariju populaciju tako i dječicu „Rijeke ljubavi“.
Ali to nije sve za naše mališane biti će i igračaka od igle do lokomotive koje majke od svojih skromnih socijalnih primanja ne mogu priuštiti svojoj dječici.
Da bi složili „pakete života“ za mjesec rujan omogućili su nam naši dragi donatori koji nas nikada ne zaboravljaju, ali na žalost neke obitelji ostati će bez prehrambenih proizvoda jer donacije su nedovoljne da bi pokrili sve obitelji koje žive u siromaštvu.
Na žalost i ovaj mjesec Udruga nije u mogućnosti voziti donaciju starim bolesnim našim korisnicima jer nemamo vozilo stoga ih molimo da svoje prijatelje, rođake i djecu pošalju da umjesto njih podignu „paket života“ uz predočenje osobne iskaznice.
Molimo naše korisnike da se i dalje drže socijalne distance, a za red će se kao i uvijek pobrinuti djelatnici PU Osječko-baranjske koji su ponos našega Grada, te su uvijek spremni za pomoć svojim građanima.
Zahvaljujemo svim divnim ljudima koji bez obzira na tešku materijalnu situaciju gaje empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu i čine čuda, te ne troše isprazne riječi već ih pretvaraju u djela.
Neka dragi Bog blagoslovi plemenitost i humanost svih ljudi koji su se uključili u humanitarni lanac dobrote i omogućili obiteljima u socijalnoj potrebi da se bar na kratko osjećaju zbrinuti i voljeni.
Nisu obećanja to što gladne hrani,
Nekima su skoro odbrojani dani,
A obećanja stoje i na njih se čeka,
Sve dok tvrda srca ne postanu meka…
U Osijeku, 19.09.2020. Predsjednica udruge: Štefica Čučak