Podjela paketa života za mjesec lipanj

Posljednja podjela paketa danas u humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ počeo je posebno radostan i veseo dan. „Rijeka ljubavi“ slavi 11. rođendan, a zahvaljujući sredstvima Europske unije kroz Fond europske pomoć za najpotrebitije, u sklopu projekta „Za bolje i sretnije sutra“ rođendan je uveličan i početkom podjele paketa života za mjesec lipanj.

Siromaštvo je u porastu što pokazuje i današnja podjela gdje se već u ranim jutarnjim satima stvorila nepregledna kolona obitelji u socijalnoj potrebi , strpljivo čekajući na svoj „paket života“ koji za mnoge život znači.
To su najljepši dani kako za humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ tako i za preko 3500 članova obitelji u socijalnoj potrebi, a na svu sreću u našoj lijepoj domovini i dalje ima dobrih i plemenitih ljudi koji ne okreću glave od osoba kojima je potrebna pomoć, te združenim snagama ustraju poboljšati standard naših građana u socijalnoj potrebi.
Također od srca se zahvaljujemo našim dragim dobročiniteljima velikog plemenitog srca, a to su:

– Županiji Osječko-baranjskoj na podršci i potpori
– tvrtki “Žito” d.o.o. Osijek
– anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba
– Dukatu mliječnoj industriji Zagreb
– Ljekarne srce – ljekarne OBŽ – Watch centar d.o.o. iz Zagreba – Karolina d.o.o. iz Osijeka – Vestibule partners d.o.o. iz Zagreba – Javni bilježnik Lidija Perić iz Osijeka – Kamgard d.o.o. iz Zagreba – Andivia j.d.o.o. Osijek – Depozit d.o.o. Osijek – Spec.ord.obiteljske medicine Barbara Karlo Gergorić iz Rovinja – Kairos d.o.o. iz Osijeka – Sjeme d.o.o. iz Splita – Konzumu plus d.o.o. na razini naše Županije sa svojih 9 poslovnica koji nam svakodnevno donira hranu pred istekom roka
– SPAR-u Hrvatska koji putem aplikacije Banka hrane donira svakodnevno svježi, mirisni kruh uz ostale krušne delicije
– mnogim anonimnim donatorima – mladim ambasadorima humanosti, studentima, sugrađanima i ostalim ljudima plemenitog i humanog srca

Napominjemo da će se „paketi života“ dijeliti svaki sljedeći radni dan od 10:00 do 13:00 sati do 14. lipnja kada je kraj FEAD projekta „Za bolje i sretnije sutra“, što ćemo obilježiti prigodnom konferencijom.

Zahvaljujemo se i javnim medijima koji nas prate i svojim reportažama ukazuju na probleme prenoseći istinu o siromaštvu među nama.
Nadamo se da će jednoga dana patnji doći kraj i da ćemo imati zemlju bez gladi, zemlju mira i ljubavi u kojoj ćemo jedni druge voljeti.
Kriza testira humanost društva i prioritete koje biramo. Želimo živjeti u humanijem i pravednijem društvu, a obitelji koje žive u socijalnoj potrebi moraju biti prvi na listi prioriteta čitavog sustava kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini. Treba oplemenjivati ovaj svijet, jer čemu sva dobra ovoga svijeta bez ljubavi, bez srca koje kuca iskrenom toplinom za drugog čovjeka.
„BUDI HUMAN, BUDI ČOVJEK“
U Osijeku, 26.5.2022.
Predsjednica Udruge: Štefica Čučak