Slavonci poslali pomoć sirijskim izbjeglicama

Puna četiri sata, koliko je trajala akcija prikupljanja pomoći za migrante iz Sirije u subotu u prostorijama Info centra za mlade u Osijeku, građani su donosili ono za što su smatrali da je najpotrebnije. Ondje je cijelo vrijeme strpljivo prikupljao i sortirao donacije osječki bračni par Špišić-Schmidt, koji je također pohvalio empatiju građana za ugroženo stanovništvo Bliskog istoka. Velik odaziv iznenadio je i organizatoricu Sanju Kastratović, koja će ovih dana sve prikupljene donacije odnijeti migrantima, smještenima ispred autobusnog kolodvora u Beogradu.

– Ljudi su divni! Donijeli su, mogu to tako reći, dosta “pametne” odjeće, točnije, razmišljali su što bi migrantima i njihovoj djeci najviše trebalo. Prikupljeno je i dosta cipela, što im je također potrebno, baš kao što im je potrebna dječja hrana, a Osječani su i to prepoznali. Donirali su i dosta higijenskih potrepština – ispričala je Kastratović, dodavši da se akciji odazvala i Portanova, no u ovom se trenutku još uvijek ne zna točno vrijeme kad će se u tom centru također prikupljati pomoć.

Iako će već ovih dana osobno odnijeti donaciju, Kastratović kaže da je, s obzirom na veliku količinu prikupljenih potrepština i odjeće, nužan dodatan prijevoz. Stoga je pozvala one koji bi mogli o svom trošku odvesti donaciju u Beograd da se jave. O točnom vremenu prikupljanja pomoći u Portanovi građani će biti obaviješteni na vrijeme, a najizglednije je da će se prikupljati već ovoga tjedna. Treba napomenuti da je, uz velik odaziv građana, značajnu pomoć donirala i Humanitarna udruga Rijeka ljubavi.M.Mihelić